Відвідини Перемоги Жовтень23

Відвідини Перемоги Жовтень23

У листопаді цього року відмітимо 10 років дружби із будинком для людей літнього віку та з інвалідністю села Перемога. Фонд офіційно був зареєстрований за рік після знайомства, але саме воно надихнуло на ідею системної постійної підтримки.

Командою однодумців вирішили реалізовувати намір, підтримуючи #гідність_буття та #радість_життя наших друзів.

По першому напрямку долучаємося до ремонтних робіт, закупівлі побутової хімії, гігієнічної продукції, ліків, одягу, продуктів харчування тощо.

Для радості життя реалізуємо проєкти, які б дали дозвілля, хоббі, фізіологічну, соціальну та емоційну реабілітацію підопічних. Сюди входять відвідини, посиденьки, спілкування, запис історій з життя та їхня публікація на нашому сайті. Найактивнішими є проєкти «Бабусині зайці», плетіння еко-килимків Recycled rugs, «Вірші надії», «Переможні руханки», «Життя-буття strory».

Можемо сказати, що відвідини 18 жовтня були насичені багатьма змістами та додали до гідного буття та радості життя наших стареньких та «молоді» з Перемоги.

З самого ранку ще до прибуття основної групи волонтерів, майстер з пошиття іграшкових зайчиків, Олена Дмитрієва, розпочала майстерку в рамках проєкту «Бабусині зайці». У навчанні взяли участь давні мешканки закладу Марія Миколаївна і Марфа Лаврентіївна та одна нова  -евакуйована з Донецької області пані Валентина. Інші допомагали, чим могли чи споглядали, спілкувалися. Нові майстрині проєкту переживали, як саме дітки знають, що отримані ними іграшки – не з магазину, а з добром та турботою виготовлено для них мудрими та люблячими бабусями. Розказали їм, як співробітники Ювенальної Поліції ділилися, що саме ця інформація заспокоює діток, які потрапили у стресову ситуацію, допомагає встановити з ними контакт та надати допомогу. Тож маємо ще один осередок створення іграшкових вуханів в Україні, який відправлятиме зайчиків служити до лав Ювенальної Поліції та спеціальних евакуаційних підрозділів  у 18 областях України. Дякуємо адміністрації закладу та, ососбисто, Олені Бишовець за підтримку !

Відразу після майстер-класу Ірина Савельєва заспівала відомі пісні та ті, які Іра виконує для близьких друзів та в колі рідних. Ми всі разом з персоналом та резидентами закладу сиділи навколо, затамувавши подих, зачаровані голосом та манерою виконання талановитої, прекрасної виконавиці. Плакали, намагалися підспівувати, виявили таланти серед слухачів із потужними голосами та серйозними навичками актерскої майтсерності.

Раділи разом із реабілітологом фонду Костею Коржем рівнем фізичної реабілітації Андрія Неживока, який очикує своєї черги для того, щоб потрапити на реабілітацію у спеціалізований заклад до Лютіжу. Дякуємо всім, хто виконує «Переможні руханки» та дає можливість орагізовувати індивідуальні програми реабілітації тим, хто потребує підтримки.

А ще отримали від Валерія Стельмаха нові еко-вироби для передачі на продаж у Благодійний магазин «Ласка» у Києві. Ох, і гарні.

Передали адміністрації закладу гігієнічну продукцію, побутову хімію, ліхтарики та павер банки. Роздали смаколики усім резидентам, обнімалися, спілкувалися, запланували багато активностей, про які скоро розкажемо у окремих публікаціях.

Вдячні невтомному персоналу за їхню щоденну працю і також за теплий прийом!

Дякуємо всім, хто донатить на проєкти фонду та допомагає нам реалізовувати підтримку одиноких літніх людей та з інвалідністю!

Запрошуємо подивитися фотографії відвідин та з майстер-класу. Дякуємо за таку карсу Людмилі Єлісеєвій!

Підтримати

Також запрошуємо волонтерів долучатися до наших проєктів. Анкета для контакту по таким питанням на головній сторінці сайту.

 

© 2014- 2024 «Благодійний фонд «Наша перемога» | Користувальницька угода | Політика приватності